Receptioniste vacatures
Bekijk vacatures

Receptioniste vacatures

Zoek je een passende vacature als receptioniste in de automotive? Bij een autogarage, schadeherstelbedrijf of een autodealer? Een receptioniste is vaak de eerste persoon die een potentiële werknemer of werkgever spreekt wanneer ze het bedrijf benaderen. Daarom is een representatieve receptioniste belangrijk omdat hij of zij bepalend zijn voor de eerste indruk van het autobedrijf. In de automotive zien we dat de functie van receptioniste vaak samenvalt met die van baliemedewerker of telefoniste.

Lijkt dit je leuk en wil je graag werken als receptioniste in de autobranche? Bekijk de vacatures op de website en solliciteer in een paar klikken op de vacature die je op het lijf geschreven is.

Functieomschrijving

Wat doet een receptioniste in de autobranche?

Als receptioniste bij een autodealer, schadeherstelbedrijf of autogarage ontvang je de bezoekers en neem je de telefoon aan. Je bent het eerste aanspreekpunt en daarmee het visitekaartje van de garage of dealer. Je noteert gegevens van bezoekers en verwijst ze door naar collega’s op de werkvloer.

Andere werkzaamheden van een receptioniste in de automotive branche bestaan in de meeste gevallen uit de volgende taken:

  • Afspraken inplannen en klanten op de hoogte houden van voortgang
  • Klantdossiers aanmaken en het bijbehorende debiteurenbeheer
  • Afhandeling van binnenkomend een uitgaande post en mail
  • Contact met verzekeraars, verhuurbedrijven en leasemaatschappijen

Als receptioniste in de autobranche houd je je naast alle eerdergenoemde werkzaamheden ook bezig met het bijhouden en bestellen van voorraden, het schoonhouden van de eventuele showroom en balie en geef je klanten advies over bijvoorbeeld onderhoud en reparatie van hun voertuig.

Waar werkt een receptioniste in de automotive?
Werken

Waar werkt een receptioniste in de automotive?

Receptionisten in de autobranche werken vaak aan de balie van een autogarage van een specifiek automerk, een schadeherstelbedrijf of een dealer in nieuwe of tweedehands auto’s. Zo kun je als receptioniste in de automotive op diverse plekken aan het werk.

Als receptioniste bij een autobedrijf heb je naast bezoekers ook dagelijks contact met je collega’s. De functies die jouw collega’s hebben zijn onder andere:

  • autoverkopers
  • schadeherstellers
  • werkplaats chef
  • APK-keurmeesters
Bekijk onze vacatures voor receptioniste
Opleiding

Bekijk onze vacatures voor receptioniste

Wil je ook aan het werk als receptioniste in de autobranche? Dan komen we graag met je in contact. Staat er een mooie vacature als receptioniste online? Solliciteer dan vandaag nog en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Staat er geen passende vacature bij? We hebben wekelijks nieuwe vacatures dus hou onze website goed in de gaten. Of meld je alvast aan bij AutoJobs Professionals. Krijg een opleidingsbudget, neem deel aan onze kennissessies en maak kennis met jouw collega's en met ons tijdens één van onze toffe events. Zien we je snel?